Corona update (14-05)

Nieuws overzicht

Lieve mensen,

Nederland staat op zijn kop.  Het corona-virus roept veel zorgen en vragen bij mensen op…bij u, bij ons, bij iedereen

Update 14-05 (20:23)

Wat mag / kan er al? U mag zelfvoorzienend komen genieten op Camping Jena met uw eigen caravan, camper, vouwwagen of tent

Niet zelfvoorzienend? Dan hebben wij enkele privé douches/toileten beschikbaar dmv een sleutel. Informeer dus eerst naar de beschikbaarheid.

Welke faciliteiten zijn er nu beschikbaar? Warmwater tappunt, diverse koudwater tappunten, chemisch toilet voor het ledigen van uw toiletcassette (desinfectie is hier beschikbaar) en uiteraard elektra.

Snackbar & camping winkel openen op 20 Mei

Terras opent op 1 juni

 

Update 07-05 (16:35)

Na aanleiding van de persconferentie hier weer een berichtje (met de tranen in onze ogen) zo juist heeft Rutte voor het eerst Campings genoemd, met de mededeling dat de gemeenschappelijke gebouwen weer mogen openen vanaf 1 juli. Deze uitspraak komt als een hard klap aan. Maar we hebben nu tenminste een datum. Vouchers worden alleen verschaft tot 19 Mei (voorlopig), aangezien er mogelijk met terugwerkende kracht vanaf 20 Mei geopend gaat worden. Openbare toiletten zijn immer al geopend,zorgpersoneel,bouwvakkers gaan ook na het zelfde toilet en vanaf 1 juni kan er ook gebruik worden gemaakt van de toiletten in de horeca.

U bent in Mei nog steeds van harte welkom 

Wij hopen dan ook dat er toch zelfvoorzienende gasten blijven komen ondanks dat het sanitair gesloten is.  U bent van harte welkom, u kunt uw chemische toilet ledigen, de watertap punten zijn open en er is een mogelijkheid om warmwater te tappen. Er is genoeg ruimte, rust en vrijheid..en de sfeer is er niet zeker niet minder om.

Wilt u ondanks dat u zelfvoorzienend kunt zijn, toch annuleren dan vragen wij u vriendelijk te mailen ovv uw reserveringsnummer dan zullen wij gezamenlijk kijken naar een passende en haalbare oplossing.

Wie ons kent weet dat wij startende ondernemers zijn en de laatste 3 jaar bloed,zweet en tranen hebben gegeven voor dit prachtige stekje. Dit mag niet verloren gaan!

Wij hopen op begrip en steun, Liefs Ronald,Mariska, en de kinderen

Ps 1;

Teleurstellende persconferentie: ‘Effect verruiming voor sector marginaal’
De versoepeling van de coronamaatregelen, die minister Rutte zojuist aankondigde in de persconferentie, kan op weinig begrip rekenen van de watersport- en recreatiesector.HISWA-RECRON is vooral teleurgesteld over het besluit ten aanzien van sanitaire voorzieningen op toeristische bedrijven. In tegenstelling tot andere sectoren, zoals contactberoepen en horeca,mogen deze bedrijven naar verwachting pas 1 juli a.s. in plaats van 1 juni a.s. weer open. “Dit is onbegrijpelijk. We zijn optimaal voorbereid; onze protocollen liggen klaar. Hierin staan tot in detail allerlei voorzorgsmaatregelen beschreven hoe in onze bedrijven wordt omgegaan met de veiligheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bijvoorbeeld hoe gasten toch veilig gebruik kunnen maken van het sanitair. In veel andere sectoren is sanitair immers gewoon open voor gasten en klanten,”aldus Geert Dijks, directeur HISWA-RECRON.HISWA-RECRON werkte de afgelopen weken hard aan de openingsprotocollen. In nauwe samenhang met leden en in afstemming met de Veiligheidsregio’s zijn ze voor zeven bedrijfsgroepen gemaakt:1. Bungalowparken
2. Kampeerbedrijven
3. Jachthavens en watersportbedrijven
4. Groepsaccommodaties
5. Dagrecreatiebedrijven
6. Zeil- en surfscholen
7. Buitensportbedrijven“Onze leden leiden vrijwel zeker een nog groter omzetverlies dan was voorspeld. Voor 440 duizend slaapplaatsen bij campings, groepsaccommodaties, buitensportbedrijven en zeilscholen en jachthavens die afhankelijk zijn van sanitaire voorzieningen is dit een nekslag. Naast de Pasen en de meivakantie wordt nu ook Hemelvaart en Pinksteren door de neus van onze ondernemers geboord. We hadden nog hoop om het seizoen deels goed te kunnen maken, maar dat lijkt nu ver weg”, besluit Dijks.HISWA-RECRON onderneemt onmiddellijk actie richting het kabinet en de veiligheidsregio’s om ervoor te zorgen dat de maategel van ‘1 juli open’ wordt teruggedraaid en er maatwerk wordt geleverd voor de watersport- en recreatiesector.In de nieuwsbrief van morgen volgt meer informatie. Onder meer over de wijze van omgaan met de protocollen.

Ps 2; Er werd ons gevraagd of een DIXI is toegstaan om mee tenemen/laten bezorgen. In overleg mag dit tijdens Hemelvaart & Pinksteren op de kampeerweide.

Update 30-04 (17:26)

Gisteren is er een nieuwe noodverordening afgegeven, eigenlijk is deze na genoeg het zelfde als de huidig. Elke week wordt deze verordening herzien. Concreet, betekend de enige vooruit gang dat alle waterpunten open mogen ipv één. Hier gaan wij deze week mee aan de slag. De sanitair gebouwen blijven dicht (in iedergaval tot 7 Mei). Maar zelfvoorzienend ben u van harte welkom. Het chemische toilet kunt u gewoon gebruiken. Gelukkig is dit voor sommige mensen geen drempel.

Omdat het kabinet pas een week voor 19 Mei komt met een nieuwe persconferentie snappen we best dat sommige wat zenuwachtig worden voor Hemelvaart (als je niet zelfvoorzienend wilt/kunt kamperen) Echter kunnen wij aan deze situatie helaas niks veranderen en moeten wij net als iedereen afwachten. Uiteraard worden er dan vouchers verstrekt voor het reeds betaalde bedrag als het Hemelvaart Arrangement voor u dan niet door kan gaan. Ter info; als het sanitair niet open mag tijdens Hemelvaart en U wilt zelfvoorzienend kamperen bent u van harte welkom en  zullen wij een korting  geven op het Arrangement. (De korting bedraagt een  voucher van € 27,50, deze is één jaar geldig)

 

Update 21-04 (19:47)

De persconferentie…tot dus ver gaan we er van uit dat we t/m 19 Mei dus tot 20 Mei geen sanitaire voorzieningen mogen openen. Wij hopen binnen enkele dagen va onze brancheorganisatie/gemeente/veiligheidsregio’s meer te horen. Het kan dus best zijn dat wij eerder onze maatregels kunnen versoepelen..

Wat kan en mag nu wel? U kunt komen kamperen als u zelfvoorzienend bent. De kosten bedragen momenteel € 15 per nacht.

We hebben een tappunt voor water en een mogelijkheid voor het legen van de toiletcassette. Er is desinfectie aanwezig.

Wij vragen u vooraf te bellen, de receptie is gesloten. Wij vragen iedereen die in alle rust en ruimte er even tussen uit wil zich te houden aan de maatregels. Dag bezoek is niet toegestaan.

Heeft u een reservering staan met aankomst t/m 19 Mei? En wilt u liever niet zelfvoorzienend komen kamperen dan kunt u uw reservering omzetten in een voucher. Hiermee kunt u online reserveren in de periode van 20 Mei t/m 30 April 2021. Wij vragen u vriendelijk een mail te sturen met uw reserveringsnummer.

Reserveren voor aankomende zomer? Omdat steeds meer mensen zich realiseren dat een vakantie in het buitenland dit jaar wellicht niet mogelijk is krijgen wij veel aanvragen voor aankomende zomer,maar tevens de vraag…wat als het niet door kan gaan vanwege COVID-19? Moet ik vooraf betalen? Wij begrijpen de onzekerheid. Daarom is reserveren momenteel mogelijk zonder aanbetaling t/m 19 Mei. Wilt u toch aanbetalen (dat vinden wij natuurlijk wel fijn in een tijd zonder inkomsten) en mocht de vakantie als nog niet door kunnen gaan ontvangt u van ons een voucher die een jaar geldig is.

**Voor gasten met een seizoenplaatsen (die nog niet gearriveerd zijn); u bent van harte welkom om op te bouwen, te overnachten indien u zelfvoorzienend bent. Helaas verstekken wij geen vouchers aan seizoensgasten. Wij wachten in deze nog het advies af van onze branche organisatie. Wij overwegen een verlengen van het seizoen ter compensatie, maar zoals jullie van ons gewend zijn zullen wij u over deze ontwikkelingen tzt  persoonlijk informeren.

Update 08-04 (16:22)

Hallo Lieve mensen,

Geen officiële update maar gewoon even een berichtje vanuit ons. We hebben het gevoel dat de rust begint weder te keren. Afgelopen weekend was natuurlijk onze “opening” maar deze was natuurlijk niet zoals wij dat hadden gehoopt. Een aantal (voor)seizoeners kwamen met gepaste afstand opbouwen,dus we voelden ons niet helemaal alleen. De zon doet natuurlijk ook zijn best. Voor ons persoonlijk waren het spannende weken, een hoop (financieel) geregel, uitstel van betaling aanvragen ect. Maar ook daarin hebben we rust gevonden. We doen er immers verder niks aan…en hopen stiekem dat we eind April richting het einde van deze crisis lopen. Ons werkt ligt namelijk niet stil…maar we zijn er al wel achter dat we het als Juf en Meester niet zo goed doen :-) Of nee, we doen gewoon ons best! Maar het gras blijft groeien, en camping werk stopt nooit..ook niet zonder geen/weinig gasten. We hebben inmiddels wel 40 nieuwe bewoners,alle vogelhuisjes die we hebben opgehangen zijn inmiddels in gebruik genomen. Zo leuk om te zien! Wil je meer zien? Volg je ons al op facebook? Voor nu, alle het beste, we missen jullie! Bekende, onbekenden, iedereen! Wil je toch komen kamperen dan ben je welkom indien je zelf voorziende bent (graag wel even bellen), we hebben een apart chemisch toilet en 1 waterpunt open. Ohtoch nog iets officieels; de eerste vouchers voor April zijn uitgegeven! En je kunt vroeger dan ooit,ooit..je kunt al weer boeken voor 2021! #wedoenhetsamen #51jaarjena #campinglife

 

Update 23-03-2020 (20:58)

Rijksoverheid

  • Op locaties zoals vakantieparken gaat gelden dat men maatregelen moet treffen om mensen 1,5 meter afstand te laten houden. Als men hiertoe niet in staat is dan mogen gemeenten deze locaties sluiten.
  • Burgemeesters kunnen gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Het kan gaan om parken, stranden of wijken. Bij groepen van 3 of meer die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.

U zult waarschijnlijk net als ons het nieuwe advies gehoord hebben. Voor als nog mogen wij openen op  4 April maar nogmaals voor uw eigen gezondheid en die van ons gezin geldt;

–  Was je handen regelmatig (zowel vóór als ná dat u het toiletgebouw gebruikt)

– Hoest/Nies in de binnenkant van uw elleboog

– Schud geen handen

– Gebruik papieren zakdoekjes

– Houdt  minimaal 1,5 meter afstand tot andere kampeerders

– bij koorts, verkoudheids klachten of contact met andere zieke mensen voor uw aankomst…blijf thuis.

Onze maatregels;

– Bij de wastafels maximaal 2 personen te gelijk in de ruimte (afstand tot elkaar is dan minimaal 2 meter)

– De middelste douches worden in het grote gebouw afgesloten om zo contact via eventueel water via de vloer te voorkomen

– Extra schoonmaak rondes van oa contact punten,met extra desinfecterende schoonmaak middelen.

– Wij zullen een maximaal aantal gasten toelaten op ons kampeerterrein, heeft u niet gereserveerd dan verzoeken wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen.

– Bezoek is alleen toegestaan in overleg

Wij hopen dat u zich aan deze maatregelen houdt, dit zorgt er voor dat wij allemaal veilig kunnen genieten van alles rust en ruimte op Landgoed Enghuizen. De gemeente zal handhaven in dien er regels worden over treden, “wij”zijn er van overtuigd dat dit niet nodig is.

Wij vragen om uw begrip in deze uitzonderlijke situatie, momenteel werken wij samen met onze branchevereniging naar meerdere passende oplossingen.

Update 21-03-2020

De afgelopen dagen krijgen we steeds meer vragen mbt het corono-virus. Voor als nog openen we gewoon 4 april met de extra maatregelen die ons zijn voorgeschreven.

Wilt u toch liever annuleren? Dan gelden de standaard voorwaarden (lees hier onder). Omdat dat betekend dat u een deel van uw geld kwijt bent, willen wij momenteel de mogelijkheid bieden dat gasten die in de maand April een reservering hebben staan deze kosteloos om te boeken naar een ander datum dit jaar.

 Algemene voorwaarden

Wilt u graag reserveren maar wil liever de ontwikkelen nog even afwachten tot 6 april? Geef tijdens uw online boeking bij opmerkingen aan dat u graag een optie wilt tot 6 april. U ontvangt dan nog geen definitieve reserveringsbevestiging/betalingsverzoek. Wij nemen na 6 april contact met u op om te vragen of u de optie definitief wilt maken of wilt laten vervallen.

Update 17-03-2020

Wij openen zoals gepland op 4 April.

Wij beperken de komende  periode het maximaal aantal kampeerders. Verblijf op onze camping is alleen nog maar mogelijk op reservering. Zo kunnen wij grip houden op het aantal mensen op ons terrein.

Kampeer Gasten met ziekte verschijnselen verzoeken wij vriendelijk niet te komen. (wij zullen hier ook op letten ) Dit geld ook voor bezoek. Bezoek graag van te voren melden.

Wij schudden momenteel (helaas) geen handen en houden gepaste afstand.

Wij proberen zoveel mogelijk onze receptie “buiten” te houden,zijn we binnen graag niet meer dan 2 gasten te gelijk in de receptie.

Uiteraard maken wij extra schoonmaak rondes maar vragen gasten uit extra voorzorg zoveel mogelijk gebruik te maken van de faciliteiten in of rondom eigen kampeermiddel. Na het gebruik van de douche’s de cabine schoon en zo droog mogelijk achter te laten.

Onze snackbar is open voor afhaal maaltijden evenals onze broodservice. Voor gasten die het prettig vinden kunnen er ook boodschappen worden bezorgd.

 

Vriendelijke groet Familie de Wit

 

 

 

 

 

Als u deze site blijft gebruiken gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het plaatsten van cookies. meer informatie

De cookie instellingen van deze website staan op "cookies toestaan". Als u doorgaat met het bezoeken van onze website en uw cookie instellingen niet aanpast of u klikt op "Accepteren", dan gaat u hiermee akkoord.

Sluiten